Ναι στα δώρα! Όχι στα έξοδα!

Ναι στα δώρα! Όχι στα έξοδα!

Οι ονομαστικές γιορτές διαδέχονται η μια την άλλη και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν ολοταχώς. Όμως το πορτοφόλι μας… μικραίνει συνεχώς.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθούμε τη χαρά να κάνουμε δώρα στους αγαπημένους μας, ούτε εκείνοι να στερηθούν τη χαρά να τα λάβουν.

Απλώς χρειάζεται να σκεφτούμε διαφορετικά, να δώσουμε δηλαδή λιγότερη σημασία στην αξία του δώρου και μεγαλύτερη στο τι αρέσει περισσότερο ή τι χρειάζεται περισσότερο ο παραλήπτης του.

Και βεβαίως στην πρωτοτυπία!

Γιατί ένα ζευγάρι παντόφλες για παράδειγμα μπορεί να είναι ταυτόχρονα κι ένα αξεσουάρ που μας φτιάχνει τη διάθεση, όταν το χρώμα ή το σχέδιο τους είναι αντισυμβατικό, είναι ό,τι δεν θα περίμενε να δει κάποιος σε ένα ζευγάρι παντόφλες.

Δύο είναι τα μεγάλα μυστικά στην προκειμένη περίπτωση: Πρώτον να σκεφθείτε χρηστικά και δεύτερον να σκεφθείτε με χιούμορ.

Σαπούνια, κάλτσες, αναπτήρες, τασάκια, στυλό, στικάκια για το κομπιούτερ, mini βιβλιαράκια, κούπες του καφέ, και ό,τι πιο κοι κοινότυπο και συνηθισμένο αντικείμενο μπορείτε να φανταστείτε κυκλοφορεί σε πολλές και πολύ πρωτότυπες εκδόσεις και ταυτόχρονα σε πολύ προσιτές τιμές.

Δεν έχετε λοιπόν παρά να διαβάσετε παρακάτω μερικές ιδέες για δώρα που θα σας… εμπνεύσουν, ώστε να διαλέξετε το καλύτερο και φυσικά οικονομικό δώρο για τα πρόσωπα που αγαπάτε. Μην ξεχνάτε: οτιδήποτε και να επιλέξετε, κάντε πρώτα μία έρευνα αγοράς στο διαδίκτυο για να εντοπίσετε το κατάστημα εκείνο που προσφέρει τις πιο συμφέρουσες τιμές.

Για τη μητέρα σας

Αν της αρέσει η μαγειρική αλλά δεν είναι τόσο… hitech ώστε να αναζητά συνταγές στο διαδίκτυο, μπορείτε να της αγοράσετε ένα πρωτότυπο βιβλίο συνταγών – στα μεγάλα βιβλιοπωλεία θα βρείτε βιβλία με συνταγές που ξεκινούν από 1.60 ευρώ. Αν πάλι η κουζίνα δεν είναι το φόρτε της, μπορείτε να επιλέξετε κάτι σε αξεσουάρ (όπως κασκόλ με γάντια, φουλάρι ή faux κοσμήματα) ή ένα εξωτικό αφρόλουτρο μαζί με την κρέμα σώματος του.

Για τον πατέρα σας

Αν ο πατέρας σας είναι ακμαίος businessman, μπορείτε να του αγοράσετε ένα φορτιστή αυτοκινήτου για το κινητό του (οι τιμές ξεκινούν από τα 4 ευρώ) ή μία μοδάτη θήκη για το laptop του, το κόστος των οποίων ξεκινάει από τα 6 ευρώ. Αν είναι πιο… σπιτόγατος, μπορείτε να του δωρίσετε μία πόδια ψησίματος για τις βραδιές μπάρμπεκιου που διοργανώνει (θα βρείτε από 9 ευρώ) ή ακόμα, ένα τηλεκοντρόλ που «ελέγχει» όλες τις συσκευές (τηλεόραση, dvd, αποκωδικοποιητή κλπ) – οι τιμές ξεκινούν από 8.5 ευρώ.

Για τον αδελφό σας

Αν ο αδελφός σας εργάζεται με τις ώρες στο γραφείο του, μπορείτε να του δωρίσετε μία θερμαινόμενη κούπα για τον καφέ του -θα βρείτε σε μεγάλα καταστήματα, από 11 ευρώ. Αν είναι πιο αθλητικός τύπος, προτιμήστε να του αγοράσετε μια αθλητική ζακέτα (που ταιριάζει με πολλές φόρμες) των οποίων οι τιμές ξεκινούν από 9 ευρώ.

Για την αδελφή σας

Σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων μπορείτε να βρείτε πάμφθηνα μπλουζάκια (από 9 ευρώ στις πιο γνωστές) ώστε να διαλέξετε εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στο στιλ της για δώρο. Μπορείτε όμως να της πάρετε μία trendy θήκη για το κινητό της το κόστος της οποίας, αν πρόκειται για συμβατικό κινητό τηλέφωνο, ξεκινάει από 3 ευρώ ή από 9 ευρώ, αν διαθέτει «έξυπνο» τηλέφωνο.

Για τη φίλη / το φίλο σας

Αν ο καλύτερός σας φίλος είναι άνδρας, μπορείτε να του δωρίσετε ένα απλό T-shirt με μια έξυπνη στάμπα που να τον «χαρακτηρίζει» -οι τιμές διαμορφώνονται αναλόγως με το λογότυπο που θα επιλέξετε και ξεκινούν από τα 10 ευρώ. Για την καλύτερή σας φίλη, επιλέξτε να της χαρίσετε κάτι για το σπίτι της (αφού προφανώς έχετε εξαντλήσει τα δώρα ρούχων και αξεσουάρ), όπως ένα πρωτότυπο αξεσουάρ κουζίνας (τιμές από 4 ευρώ) ή ακόμα, να της κανονίσετε ένα fish spa manicure (περιποίηση χεριών με… ψαράκια) που το κόστος του ξεκινάει από 15 ευρώ στα ινστιτούτα αισθητικής.

Για τον αγαπημένο σας

Επιλέξτε να «φτιάξετε» ένα δώρο για τον σύντροφό σας, όπως για παράδειγμα, να αγοράσετε μία XXL μονόχρωμη κούπα για τον καφέ του (από 2 ευρώ) πάνω στην οποία θα γράψετε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο τα συναισθήματά σας. Ή να δωρίσετε κάτι πιο… τολμηρό που θα το χρησιμοποιήσετε και οι δυο σας -όπως ένα σετ ζάρια του σεξ, από 11 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε μέσω του διαδικτύου να βρείτε προσφορές για ζευγάρια ώστε να κάνετε μαζί μασάζ σε κέντρο αισθητικής (τιμές από 30 ευρώ) ή κάποιο σεμινάριο μαγειρικής (τιμές από 25 ευρώ).

Μαρία Κόλλια